Értelmet adok neked, megtanítalak az útra, amelyen járnod kell. (Zsoltárok 32, 8)

S hogy te, mint leendő elsőéves, mire számíthatsz?

Először is, nem kell félned a leendő szobatársadtól, hiszen a keresztény értékrend közös alapként mindannyiunkban ott él. Nem leszel elveszett, mivel ebben a családias légkörben segítőkész felsőbb évesekre és egyben társakra találsz, akik azon munkálkodnak, hogy te is mihamarabb megtaláld itt a helyedet.!

Várjuk jelentkezésedet a 2024/25-es tanévre! Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat lásd a feltöltött dokumentumokban.

A kollégiumi díj a 2024/2025-ös tanévre:

ÁLLAMI ÖSZTÖNDÍJAS tanulóknak:

Szakkollégista:

38.500 Ft

Albérlő:

48.500 Ft

KÖLTSÉGTÉRÍTÉSES tanulóknak:
Költségtérítéses (nem államilag támogatott) képzés esetén a kollégiumi díj az aktuális állami normatíva mértékével emelkedik!

Szakkollégista:

50.500 Ft

Albérlő:

60.500 Ft

Szerencsére ezek az összegek a 2023/2024-es tanévben jelentősen csökkentek a MOL Új Európa Alap támogatásának köszönhetően, amellyel minden kollégistát tudtunk támogatni, és nagy valószínűséggel a 2024/2025-ös tanév során még nagyobb mértékben tudunk támogatni mindenkit mind a MOL, mind a PTE EHÖK által.

Mit is rejtenek a falak?

A kollégium zegzugos, labirintusszerű folyosói, kápolnája és két belső kertje lehetővé teszik, hogy akkor és ott tanuljunk, kapcsolódjunk ki vagy éppenséggel leljünk csendre, ahol kedvünk tartja.

Hol is vannak a falak?

Maga az épület a belváros szívében, frekventált helyen található, közel a templomokhoz, a vasútállomáshoz és a buszpályaudvarhoz. Ráadásul az egyetemi karok épületei is elérhetőek egy kényelmes sétával vagy akár biciklivel. Ez a központi elhelyezkedés a közösség összetételén is visszaköszön, lévén, hogy minden karról és megannyi szakról érkező hallgató gazdagítja és szélesíti a látókörünk horizontját jelenlétével.

Élet a kollégiumban

A tartalmas időtöltésnek színes tárházával rendelkezik a kollégium, így garantáltan mindenki megtalálja a számára tetsző programokat. Itt biztosan nem fogsz unatkozni! A közösségbe való beilleszkedést többek közt „Ismerkedő est" is segíti, ahol a hallgatók játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg egymással. Érdemes eljönni, hiszen szoros barátságok köttethetnek itt.


A szellemi és lelki fejlődést a kollégiumban hetente megszervezett „FerencEst” előadásai, illetve a közös dicsőítések, szentségimádások segítik. Mindezeken felül a közösségi munkacsoport által szervezett programok színesítik „a szürke hétköznapokat”, legyen szó sörpong bajnokságról, meme-versenyről, főző-sütő workshopról vagy épp ruhacseréről. Ha pedig itt maradnál hétvégére, aggodalomra semmi ok, hiszen a közös sütögetéssel, kerti mozizással és biciklitúrákkal gyorsan elrepül az idő.


A közös istenhitünkben gyökerező stabil értékrendünket megtartva törekszünk a folyamatos megújulásra és az új tagok befogadására.

Gyere a Collegium Seraphicumba, ha…

Ha a válaszod mindezekre igen, akkor jelentkezz s légy Te is Szeráflakó!

Amiket be kell adni az ÚJ jelentkezőknek:

Amiket be kell adni azoknak, akik az elmúlt tanévben már a kollégiumban laktak:

A legfontosabb dokumentumaink: